17 Şubat 2012 Cuma

Edith Piaf'ın Ağzından Ben.. Biz.. Bilemedim Şimdi.

"Bu kadın ne kadar da bana benziyor, acaba burcu ne? Neyse şu bölümü bitsin internetten bakarım." diye düşündüğüm sırada burç konusunun açılması ve Edith Piaf'ın benim de olduğum gibi yay burcu çıkması. Ayrıca küçüklüğümden beri perşembe günlerini kendime uğurlu sayardım. İlkokuldayken en sevdiğim yemeklerin hep perşembeleri çıktığını farkettiğimden beri bu böyledir ve ben "her şeyimi" pazar günlerinde kaybettim. Terkediliş günüdür pazar.

Hırçınlığın ne kadar da bana beziyor Piaf. Sadece ben senden daha az şansımı denedim, daha az kişiye güvendim bazı konularda. Ama merak etme başarısızlık oranımız aynı.

Ne anlattığımı anlamadınız mı? Buyrun kitaptan bir alıntı:

"Şanslı günümü de biliyorum; perşembe. Beni hiç kimse önemli bir şeyi başka bir günde yapamam için ikna edemez.


Bütün sözleşmelerimi perşembe günleri imzalıyorum; ayrıca hayatımda önemli izler bırakan erkeklere de perşembe günleri rastladım. Nikahımız da perşembe günü olmuştu...


Buna karşılık bir de bütün şanssızlıkların beni bulduğu gün var; pazar. Eğer bir facia olacaksa, hep bu günü buluyor. Ayrıca hiçbir sekreterimi, hangi burçtan olduğunu öğrenmeden işe almadım. Referanslarına bakacağıma, burcunu sorardım. Şayet balıksa hemen işe alıyordum, çünkü ben bir "yay"ım ve benim burcumdan olan insanların "balık"larla iyi anlaştığını biliyordum."

Yine de arada yaptıklarına sinir olmuyor değilim sevgili Edith. Canım Dilan'ım söylemişti "insan kendinden bir taneye daha katlanamıyor." diye. Kusurlarını başkasında gördükçe daha da çekilmez oluyor insan. Seni, senin ağzından okudukça kendimi keşfediyorum.Defalarca okumalıyım bu kitabı. Çünkü insanın kendini okuması, okudukça tanıması büyük erdem.

Sonuç olarak sana edilecek en güzel temenni "sevgiyle" kalman sevgili Piaf. Bu dünyada olmasa da o hep inandığın yaşamdan sonraki hayatında en azından.

2 yorum:

  1. eveet sonunda pelinkadayıfçı kelimelerine geri döndü! teşekkürler piafcıım, büyük kadınsın vesselam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hep bir erkek yazdırırdı, ilk defa bir kadın yazdırdı :)

      Sil